Храмина

Македонски автори

Нови согледувања Вистинскиот писател секогаш ги користи уметноста и својата дарба за да ги прикаже најочигледните премолчувани моменти од секојдневието затоа што …

Кога ги читаме расказите на Живко Чинго честопати имаме впечаток дека присуствуваме на усно раскажување. – Влада Урошевиќ Значаен миг за македонската …

Првата ластовичка на постмодерната – Венко Андоновски Уште една во редот книжевни полемики: кој македонски роман ја најавува постмодерната во Македонија? Македонскиот …

Далтебарам? И збор и бол. Во сон. Солев одлучува да не го започне својот роман во границите на јавето. Тој во своето …