Храмина

Македонски автори

Првата ластовичка на постмодерната – Венко Андоновски Уште една во редот книжевни полемики: кој македонски роман ја најавува постмодерната во Македонија? Македонскиот …

Далтебарам? И збор и бол. Во сон. Солев одлучува да не го започне својот роман во границите на јавето. Тој во своето …

Навистина, зошто ли сум јас вака сам? Зошто ли? Книжевната критика е едногласна во констатацијата за првото прозно остварување на Дракул – …

Малески му беше потребен на македонскиот збор Битката за еманципирањето на македонското литературно кажување се водела смело на нерамен терен. Тоа, коешто …