Храмина

Македонски автори

Јубилејни 70 години од првиот македонски роман Славко Јаневски – татко на првиот македонски роман Стилот на Јаневски се забележува по следното: …

Чинот македонска преродба Македонската литература за деца се вбројува во низата показатели за развојното темпо на македонската прозна и поезиска продукција која …

Зар и ти, сине Бруте? Горлив е фактот кој посочува дека предавството опстојува секаде каде што е присутен човекот. И во еден …

Низ европскиот нишан Драмски текстови широко поставени во европски рамки чија тематска содржина е тесно поврзана со збиднувањата на Балканот – вака …