Храмина

Странски автори

НАГРАДА „BOOKSTAR“ ЗА 2022 ГОДИНА Авторка е белоруската писателка Светлана Алексиевич, инаку добитничка и на Нобеловата награда за литература во 2015 година. …

Пакистанската Мајка Тереза Во глобалното образование одамна стои отворена задачата да се израмни што побрзо уште една неправда од минатото: да се …

Стилистичката равенка на Ана Парадоксално е, но сепак мошне уверливо: дневникот на 13-годишна Еврејка е еден од најсилните книжевни тестаменти коишто се …

Книга за новиот живот во книга за смртта или за многу повеќе од тоа Во т.н. книжевна рамка се сместуваат ликовите и …