Храмина

Храмина - твоја куќа од зборови.

Храмина ━ твоја
куќа од зборови.

Навистина, зошто ли сум јас вака сам? Зошто ли? Книжевната критика е едногласна во …

Малески му беше потребен на македонскиот збор Битката за еманципирањето на македонското литературно кажување …

Јубилејни 70 години од првиот македонски роман Славко Јаневски – татко на првиот македонски …

Навистина, зошто ли сум јас вака сам? Зошто ли? Книжевната …

Малески му беше потребен на македонскиот збор Битката за еманципирањето …

Храмина е твоја куќа од зборови и твоја книжевна утопија бидејќи во нејзината суштина лежи настојувањето преку книжевноста секаде да се живее како дома.

Храмина е твоја куќа од зборови и твоја книжевна утопија бидејќи во нејзината суштина лежи настојувањето преку книжевноста секаде да се живее како дома.

stefan-milenkov

„СТРАВ“

Тие што не те сакале, не те ни заслужиле.

Стефан Миленков